بررسی حقوق مالی زنانی که باردار نمی‌ شوند در قانون ایران

قانون تنها شرطی که برای طلاق‌دادن زنی که باردار نمی‌شود، مشخص کرده است، پرداخت‌کردن همه حق‌وحقوق مالی زن از جمله مهریه است.

مهریه

مهریه زنی که باردار نمی‌شود درهرصورت باید پرداخت شود. حتی به زنی که خیانت کرده است نیز مهریه تعلق می‌ گیرد. مهریه جزو مهم‌ترین حقوق زنی که باردار نمی‌ شود، است.

نفقه

از حقوق زنی که باردار نمی‌ شود می‌توان به نفقه اشاره کرد. نفقه حتی در دوران عده در طلاق رجعی باید به زن پرداخت شود. همچنین اگر مرد پیش از طلاق نفقه زن را پرداخت نکرده باشد، این نفقه عقب‌افتاده نیز باید پرداخت شود. زیرا این طلاق رجعی است و در آن زن باید عده نگه دارد و در دوران عده زن، همسر مرد تلقی می‌شود.

اجرت‌المثل

زن قادر است با دادن شکواییه به دادگاه درخواست اجرت‌المثل کند. درخواست اجرت‌المثل باید توسط کارشناس بررسی شود. آشپزی، مراقبت از اولاد، شستن ظروف و البسه و … از جمله مواردی است که زن حق دارد تقاضای اجرت‌المثل آن‌ها را بکند. بنابراین از حقوق زنی که باردار نمی‌ شود می‌ توان به اجرت‌المثل اشاره کرد.

نکته: برای دریافت اجرت‌المثل از مرد باید شرایطی وجود داشته باشد. زن ابتدا باید ثابت کند اموری که در منزل انجام داده است، موظف به انجام آن نبوده است. ثانیا باید اثبات کند که این امور را به درخواست شوهرش انجام داده است. ثالثاً نیت رایگان انجام‌ دادن این وظایف را نداشته باشد.

نحله

ازحقوق زنی که باردار نمی‌ شود می‌ توان به نحله اشاره کرد. درصورتی‌ که به زن اجرت‌ المثل تعلق نگیرد و طلاق از جانب مرد باشد، قاضی مبلغی در ازای بخشش یا همان نحله مشخص می‌ نماید تا به زن تعلق بگیرد.

شرط تنصیف دارایی زوجین یا تقسیم اموال

اگر مرد این مورد را در عقدنامه امضا کرده باشد و زن درخواست آن را بدهد، نصف اموال مرد بعد از طلاق به زن می‌رسد؛ بنابراین شرط تنصیف دارایی مرد، یکی از حقوق زنی که باردار نمی شود، است. البته باید گفت این مورد به همه زنان در صورت امضا مرد تعلق می‌ گیرد، حتی زنی که باردار نمی‌شود.

سایر حقوق مالی زن به‌ جز مهریه، درصورتی‌ که مرد عدم تمکین یا سوءرفتار زن را نزد قاضی اثبات کند، به زن تعلق نمی‌ گیرد. این مسئله ارتباطی به باردار شدن زن ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *