انواع طلاق

 طلاق به دو دسته تقسیم میشود :

۱. طلاق رجعی: پس از اینکه طلاق بین زن و مرد صورت گرفت مرد میتواند بدون اینکه دوباره برای ثبت و خواندن صیغه ازدواج اقدامی کند ، برای شروع دوباره زندگی مشترک زن را به زندگی برگرداند ..

 این رجوع به معنای همان بازگشت دوباره است اما این بازگشت دارای شرایط خاصی است و به این معنا نیست که مرد هر زمان که بخواهد میتواند زن را به زندگی برگرداند ، اقدام به بازگشت زن باید حتما در دوران عده زن باشد .

 اقدام‌ به بازگشت تنها به اراده شوهر واقع میشود و اگر زن بخواهد اقدام‌ به بازگشت کند اراده او هیچ تاثیری نخواهد داشت ..

 اقدام به بازگشت زن توسط مرد میتواند با سخن و کلام‌ باشد مثل اینکه به زنش بگوید من به تو رجوع کرده ام و یا اینکه با رفتار و اعمالی باشد که عرف از آن‌ رفتار ، پشیمانی مرد را از جدایی فهم کند مانند رفتار محبت آمیز مرد به زنش .

– در طلاق رجعی تا زمانیکه زن در دوران عده به سر میبرد به نوعی هنوز همسر مرد شناخته شده و مرد باید به اون نفقه بپردازد و در صورتی که مرد خواهان ازدواج دوباره باشد باید به دادگاه رفته و از او اجازه بگیرد.

– در طلاق رجعی زن و شوهر از هم ارث میبرند و مرد حق ندارد تا زمانیکه عده به پایان نرسیده است مطلقه رجعیه خود را از محل سکونتش یعنی منزل خود خارج کند .

۲. طلاق بائن :به این معنا که مرد نمیتواند اقدامی برای بازگشت زنش داشته باشد و در صورتیکه خواهان برگرداندن همسرش باشد باید حتما او را طبق تشریفات قانونی و شرعی دوباره به عقد خود در اورد.

 – یکی از آثار مهم طلاق بائن ، جدایی کامل دو همسر از یکدیگر است و در اثر این طلاق زن و شوهر بطور کلی از هم جدا شده و و مرد میتواند بی اجازه دادگاه ازدواج کند ‌و هیچ تکلیفی هم به پرداخت نفقه به زوجه خود ندارد .

 در این نوع طلاق زن و مرد در زمان عده از یکدیگر ارث نمیبرند و زن باید خانه شوهر را بعد از طلاق ترک کند و اگر عده نداشته باشد میتواند بلافاصله ازدواج کند و اقامتگاه و نام خانوادگی خود را استفاده کند ، یعنی میتواند بدلخواه خود بهر نحو که بخواهد زندگی کند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *