اولین همایش سراسری «ضرورت تشکیل نهاد داوری در اصناف» دوشنبه ۱۸ اسفندماه، با حضور جمعی از نمایندگان مجلس ، حقوقدانان، اساتید دانشگاه و مدیران اصناف از سوی موسسه عدل پویان زرین در مرکز همایشهای بین المللی صداوسیما برگزار شد و در آن از فعالان حوزه آموزش اصناف از جمله رحیم متحدیان مدیر گروه آموزش کارکنان اداری و اصناف کشور جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، رحیم متحدیان طی سخنانی در این همایش،با اشاره به آیاتی از قرآن کریم که به امر داوری توصیه می کردند، به سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴، ابلاغی رهبر معظم انقلاب به سران قوای سهگانه اشاره کرد و گفت: «جامعه ایرانی در افق این چشمانداز چنین ویژگیهایی خواهد داشت: توسعه یافته، متناسب با مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی خود، متکی بر اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی، ملی و انقلابی، با تأکید بر مردمسالاری دینی، عدالت اجتماعی، آزادیهای مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسانها و بهرهمندی از امنیت اجتماعی و قضایی».
وی در خصوص اهداف تشکیل نهاد داوری در اصناف، اظهار کرد : «تشکیل مراکز داوری تخصصی یکی از مهمترین راهکارهای تامین امنیت قضایی در کشور است که موجب تسریع در حل و فصل اختلافات حقوقی افراد صنفی، کاهش بار سازمان قضایی ، برقراری نظم عمومی حقوقی در میان اصناف و جامعه، رونق کسب و کار ، توسعه و شکوفایی اقتصادی کشور، حمایت از حقوق متقابل اصناف و مصرف کننده ، ایجاد ثبات در بازار کار و سرمایه و افزایش انگیزش اصناف برای ارتقای شغل وتولید کشور می شود».
مدیر گروه آموزش کارکنان اداری و اصناف کشور جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران ادامه داد: « دستور رییس اتاق اصناف در خصوص تشکیل کمیسیون های تخصصی اصناف از جمله داوری به معاونت اجرایی در اتاق اصناف و شهرستان ها، تشکیل نهاد داوری در برخی از شهرستان ها و اصناف، ایجاد بسترهای لازم و تمهیدات مناسب همچون مطالعه و پژوهش در این زمینه و تشکیل این همایش و بهره مندی از نظرات نخبگان، صاحبنظران و اصناف محترم و مسئولین قضایی و دستگاه های ذیربط از جمله مهم ترین این اقدامات است».
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: به نظر می رسد استفاده از شیوه داوری دقیقا همان پیشگیری در امر تشکیل پرونده های قضایی است که می تواند راهگشا باشد».
متحدیان عدم آگاهی و دانش کافی از قوانین و مقررات صنفی، مالیاتی، مالی و بازار را موجب بوجود آمدن مشکلات و اختلافات بین افراد صنفی و اختلال در کسب وکار و تولید و باعث ضرر و زیان به اصناف کشور و در نهایت به اقتصاد کشور دانست.
وی با اشاره به این که آموزش افراد در اصناف می تواند نتایج راضی کننده ای در برداشته باشد گفت: چنین آموزش هایی می تواند باعث کاهش دعاوی شده و افزایش تولید را در بر دارد، همچنین کاهش هزینه های قیمت تمام شده محصولات، افزایش بهره وری و آشنایی ودسترسی آسان تر به بازار های هدف از پیامد های دیگر آن است».
مدیر گروه آموزش کارکنان اداری و اصناف کشور جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در پایان به معرفی دوره های آموزشی معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران با هدف افزایش آگاهی های شغلی و حقوقی و کاهش تعارضات مرتبط، پرداخت.
در ابتدای این همایش محمد فاضلی دبیر این همایش، اهداف برگزاری این همایش سراسری را گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه، رسیدگی تخصصی به دعاوی اصناف، کاهش حجم بار پرونده های دستگاه قضایی و اجرای دستور مقام معظم رهبری در اجرایی شدن بند «و» ماده ۲۱۱، قانون پنجم توسعه بیان کرد .
گفتنی است در بخش پایانی این همایش از سوی موسسه عدل پویان زرین تندیس ویژه و لوح یادبود همایش به فعالان این حوزه از جمله رحیم متحدیان مدیر گروه آموزش کارکنان اداری و اصناف کشور جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران اهدا گردید.